Slaven Mikelić

Slaven Mikelić majstor crnog pojasa 7.DAN, počeo se baviti karateom 1973. godine kada su se tek pokrenule prve karate škole na ovim prostorima. Karate je tada smatran "uličnom borbom" međutim, Slaven Mikelić prepoznao je vještinu koja objedinjuje duh i tijelo, i uložio je ogroman napor i entuzijazam za pokretanje sporta na ovim prostorima. Osnove karatea dobio je od Marka Paraća, sarajevskog studenta i člana karate kluba „Bosna”.

Tijekom 70-tih i 80-tih godina znanja je stjecao pohađajući seminare domaćih i stranih eminentnih karate "majstora" Salko Ćurić. dr Vladimir Jorga i dr Ilija Jorga, Taiji Kase, Meiji Suzuki, Tiki Donovan u zemlji i inozemstvu.

Kao natjecatelj karate kluba “Jadran” višestruki je osvajač odličja na brojnim domaćim i međunarodnim turnirima i prvenstvima (apsolutna , polusrednja i srednja kategorija). Jednako tako 1985.g. i 1986.g. uz karate nastupa u full kontaktu i kick boxingu i postiže značajne rezultate i u toj srodnoj borilačkoj vještini nastupima u zemlji i inozemstvu.

Od 1985.g. do 1988.g. profesionalni je trener u Splitskom karate savezu kada je vodio školu karatea koja je brojila preko 800 polaznika. Osim praktičnog dijela karatea, intenzivno je radio na teoretskoj edukaciji o karate sportu. Izdao je prve pisane materijale - priručnik o karate školi. Izradio je program karate škole koji je službeno usvojen od stručne komisije Splitskog saveza sportova, te se isti koristi u karate školama Splitskih karate klubova i danas.

Samostalno osniva svoj prvi karate klub Omladinac 1985.g., koji u nekoliko navrata mijenja ime (SEM-Omladinac, SEM), te od 1992.g. klub djeluje pod imenom karate klub Sokol.

Kao trener bilježi značajne rezultate. Natjecatelji osvajaju brojne medalje na regionalnim, republičkim i saveznim natjecanjima te europskim i svjetskim prvenstvima i mediteranskim igrama.

1991.g. postaje izbornik reprezentacije Hrvatske za kadete pod čijim vodstvom natjecatelji osvajaju više medalja na Europskim prvenstvima.

Od 1995.g do 1997.g. postaje izbornikom ženske juniorske i seniorske reprezentacije Hrvatske, a od 1997.g, do 2002.g.izbornik je seniorske reprezentacije Hrvatske. U navedenom periodu sa reprezentacijom osvojio je brojne medalje na Europskim, Svjetskim prvenstvima, Svjetskim kupovima te Mediteranskim igrama.

U više mandata bio je predsjednik Splitskog karate saveza, Županijskog karate saveza i karate saveza Dalmacije. Jednako tako u više mandata članom je Upravnog odbora Županijske zajednice športskih saveza i udruga.

Član je Upravnog odbora HKS-a od 1995.g.

Od 2003.g. predsjednik je Komisije za pojaseve Hrvatskog karate saveza kada je izradio pravilnik Komisije za pojaseve koji je i danas na snazi.

Vodio je više Splitskih klubova: Student, Galeb, Jadran, Sokol, Obi, Dalmacija, Solin te zagrebački Hrvatski dragovoljac.

Podršku i stručnu pomoć u osnivanju mnogih karate klubova Mikelić je dao u Metkoviću, Solinu, Kaštelima, Kninu, Makarskoj, Braču, Dubrovniku, Runovićima,Visu, Zadru, Šibeniku, Drnišu, Zadru, Trogiru te u Hercegovini (BiH).

Duži niz godina vodio je seminare za trenere i natjecatelje u Hrvatskoj i Sloveniji.

Tijekom domovinskog rata od 1990.g. do 1993.g. kao dragovoljac bio je pripadnik Jedinice za Posebne namjene i Specijalne policije MUP-a Republike Hrvatske.

Iza Mikelića stoji višegodišnji rad i nadasve rezultati koji i danas iz tjedna u tjedan donose njegovi učenici sa brojnih domaćih i međunarodnih turnira, te regionalnih državnih i međunarodnih prvenstava.

 

madrid94-1.jpg-web.jpg

newyork95.jpg-web.jpg

rio98.jpg-web.jpg

rio98-2.jpg-web.jpg

rio98-3.jpg-web.jpg

rio98-5.jpg-web.jpg

stadion.jpg-web.jpg

suncity96.jpg-web.jpg

specijalci__4a9.jpg

slaven46.jpg-_web.jpg