Vinko Ursić Glavanović

Vinko Ursić Glavanović rođen je 27. svibnja 1991. godine u Splitu. Karateom se počeo baviti 1998. godine upisavši Osnovnu školu Lučac. Već tijekom osnovnoškolskog obrazovanja iskazivao je iznimnu upornost i interes za karate sport što su pratili i rezultati na brojnim domaćim i međunarodnim natjecanjima.

Paralelno s upisom u IV. Gimnaziju „Marko Marulić“ postaje i stalni reprezentativac Republike Hrvatske kao višestruki prvak države prolazeći sve uzrasne kategorije te nastupa na brojnim europskim i svjetskim prvenstvima. Po završetku gimnazijskog obrazovanja kao izvrstan učenik bez problema upisuje studij Poslovne ekonomije na Ekonomskom fakultetu u Splitu zauzevši prvo mjesto na upisnoj rang listi. Na prvoj godini fakulteta ostvaruje jedan od najvećih sportskih uspjeha – osvajanje ekipnog seniorskog brončanog odličja na Europskom prvenstvu u Zurichu kao najmlađi član selekcije.

Uz sportske uspjehe nizali su se i akademski. Kao najbolji student preddiplomskog studija Poslovne ekonomije 2012. godine dobiva Rektorovu nagradu.

Još jedan veliki sportski rezultat ostvario je 2014. godine na Svjetskom studentskom prvenstvu gdje se okitio se naslovom svjetskog viceprvaka.

Uz navedene rezultate, bavi se privatnim poduzetništvom, član je Upravnog odbora Kluba te aktivni član ŠD Takmac Selca.