Zašto trenirati karate ?

Svijest o važnosti sporta za razvoj djeteta ranije predškolske i školske dobi svakom roditelju donosi i dilemu o pravilnom odabiru sporta za svoje dijete. Razvoj samopouzdanja, jačanje motorike i koordinacije pokreta u ranijoj dječjoj dobi od iznimnog je značaja za pravilan psihofizički razvoj.
Upravo iz tog razloga u karate klubu Sokol posebnu pozornost pridajemo odabiru stručnog kadra koji radi sa najmlađim polaznicima.
S ponosom možemo istaknuti višegodišnje iskustvo naših trenera u radu sa mališanima-početnicima koji, nakon završenog početnog ciklusa treninga, uz prve karate korake svladaju i prve lekcije o koncentraciji, naučenoj samokontroli i razvijenoj motorici.
Rad sa početničkim grupama ima svoje specifičnosti i stoga pažljivo formiramo dobne grupe: cicibani od 4 do 7 godina, učenici od 8-12 godina, kadeti od 13 do 17 te seniori stariji od 18 godina.

Kada je pravo vrijeme za upoznavanje sa karateom ?
Donja dobna granica sa prve karate treninge je četiri godine. Navedena granica ipak nije strogo određeno pravilo, jer ponekad dijete koje nije još navršilo četiri godine sasvim zrelo reagira na trening i u mogućnosti je koncentrirano pratiti program, izražavajući veliku želju za vježbanjem i spremnost na suradnju.

Stoga preporučamo jedan probni trening, nakon kojega će stručno osposobljeni trener donijeti procjenu o spremnosti zrelosti vašeg djeteta da prati karate nastavu.

Osim rada sa djecom-početnicima, posebno ističemo i stalni program karate treninga za odrasle. Riječ je o grupi polaznika u koju se rekreativno upisuju svi stariji od 16 godina, bez obzira da li su se ikada do sada bavili karateom, nekim drugim sportom ili jednostavno žele trenirati u grupi pod stručnim nadzorom trenera i pri tom obaviti kondicijski trening te naučiti školsku i borbenu karate tehniku, uz elemente samoobrane. U karate klubu Sokol grupa rekreativaca iz godine u godinu raste, večernji termini, zanimljiv šaroliki profil polaznika i reputacija trenera koji osim rekreativaca trenira i europske prvake, tajna su uspjeha homogenosti i konstantnosti karate grupe za odrasle.
Priključiti se možete bilo kada tijekom godine, za sve novopridošle na raspolaganju je trener koji novog polaznika uči prvim tajnama karate sporta, sve dok polaznik ne bude spreman uklopiti se u program starijih polaznika.
Dođite i izaberite vlastitu dinamiku treninga, birajući između žestokog ritma ili onog prilagođenog sporijem tempu.

Kada se tijekom godine uključiti u školu karatea ?
Idealno je krenuti na početku sezone koja, u pravilu, prati dinamiku školske sezone, dakle tijekom rujna odnosno listopada ili početkom kalendarske godine kada se ponovno formiraju početničke grupe.

Međutim, u karate klub možete se uključiti bilo kada tijekom godine, jer formiranje nove grupe za početnike ovisi o interesu polaznika.