14.01.2010.

Grand Prix Croatia

Najveće karate natjecanje u Hrvatskoj, 19. Grand Prix Croatia, održan je 9. i 10. siječnja 2010.g. u Samoboru. Nastupilo je oko 1100 natjecatelja iz 19 zemalja.

Najveće karate natjecanje u Hrvatskoj, 19. Grand Prix Croatia, održan je 9. i 10. siječnja 2010.g. u Samoboru. Nastupilo je oko 1100 natjecatelja iz 19 zemalja (Hrvatska, BiH, Slovačka, Italija, Danska, Srbija, Makedonija, Mađarska, Crna Gora, Izrael, Slovenija, Austrija, Turska, Latvija, Gruzija,...).

U subotu je nastupio Vinko Ursić-Glavanović u kategoriji mlađih seniora preko 78 kg. Unatoč vrlo jakoj konkurenciji natjecatelja (reprezentativaca te osvajača europskih i svjetskih medalja) pokazao je svoju spremnost i kvalitetu te se izborio za ulaz u finale. Finalni meč radio je sa europskim viceprvakom iz BIH te zbog nekoliko taktičkih pogreški u produžetku meča igubio je rezultatom 2:1.

Drugog dana natjecanja, treneri Luka Karan i Duško Ban vodili su ekipu mlađih uzrasta karate kluba Sokol. U katama su nastupili: Frane Pejković, Petar Čulić i Ante Vidović te su kao kata tim u uzrastu učenika popeli se na pobjedničko postolje. U pojedinačnim nastupima Frane Pejković osvojio je zlatnu medalju u uzrastu mlađih učenika te se okitio srebrom u učenicima.

U borbama su nastupili Krešimir Čondić i Anđela Stjepandić, koja je u mlađim kadetkinjama do 45 kg u finalnom meču tijesno izgubila od članice zagrebačkog Tempa.