18.07.2016.

ANTONIJA RUPIĆ, KARATAŠICA SOKOLA, BAYWATCH SPAŠAVATELJICA

Članica i natjecateljica našeg kluba, devetnaestogodišnjakinja Antonija Rupić iz Šibenika, koja studira na Kineziološkom fakultetu u Splitu i trenira karate već 11 godina, dvije godine bdije nad sigurnošću kupača.
Prošle godine osiguravala je kupače na Plavoj plaži u Vodicama, a ove godine na plaži u Srimi.

Kao vrhunska sportašica, ovaj tečaj joj se učinio kao izazov i odlučila se prijaviti. Tečaj je potpuno istovjetan i zahtjevan za oba spola. Ne rade se razlike pri edukaciji i testiranju budući se ovdje radi o spašavanju ljudi.

Veliki broj prijavljenih ne uspije zadovoljiti kriterije tako da je ih tečaj završava manje od 50% prijavljenih, no naša Antonija je uspješno svladala tečaj i zadane uvjete svih fizičkih testiranja.
U obavljanju te djelatnosti prevladavaju pretežno muški spašavaoci, vaterpolisti i plivači, no Antonija dokazuje da i trenirani sportaši drugih vještina, neovisno o spolu i sportu kojim se bave također uspješno konkuriraju za obavljanje tih poslova.

Antonija je nastupila i na Spasilačkom natjecanju u Zatonu kraj Zadra gdje je u dvije discipline osvojila medalje: zlato u run-swimm-run i broncu u disciplini super lifesaver.

Želimo joj puno uspjeha u obavljanju njenog zanimljivog i uzbudljivog posla.