21.01.2010.

Open de Paris 2010

Međunarodno karate natjecanje Open de Paris održalo se 16. i 17. siječnja 2010.g. na stadionu Pierre de Coubertin u Parizu.

Međunarodno karate natjecanje „Open de Paris" održalo se 16. i 17. siječnja 2010.g. na stadionu Pierre de Coubertin u Parizu.

Ovo natjecanje isključivo za karatiste seniorskog uzrasta ugostilo je 458 sudionika iz 49 zemalja širom svijeta. Hrvatski karate savez nastupio je sa kompletnom reprezentacijom u katama i borbama, a među njima nalazila su se i tri predstavnika karate kluba Sokol: Vinko Ursić-Glavanović, Nal Kuzmanić i Kristina Galić.

U kategoriji do 61 kg, prvo kolo Kristina Galić imala je sa turkinjom te pred sami kraj borbe izgubila rezultatom 1:0.

Naši muški predstavnici radili su u kategoriji preko 84 kg. Nal Kuzmanić nastupio je protiv vidljivo iskusnijeg tunižanina od kojega je meč izgubio sa 4:0.

Vinko Ursić-Glavanović je u prvom kolu bio slobodan, jer se predstavnik Konga nije pojavio. U drugom kolu borio se sa makedoncem Arsovskim od kojega je u produžetku borbe tijesno izgubio sa 1:0 (zbog dvije kazne iz druge kategorije), nakon čega je repasažnu borbu za treće mjesto izgubio od predstavnika Japana sa 4:2.