23.09.2009.

Prvenstvo Hrvatske za kadete i mlađe seniore

U Virovitici je održano Prvenstvo Hrvatske za kadete i mlađe seniore u organizaciji Hrvatskog karate saveza i Karate kluba Virovotica.

Dana 13. rujna 2009. godine u Virovitici je održano „Prvenstvo Hrvatske za kadete i mlađe seniore“ u organizaciji Hrvatskog karate saveza i Karate kluba Virovotica. Ovo natjecanje bilo je izborni turnir za nastup na Svjetskom prvenstvu koje se održava sredinom studenog u Maroku.

Karate klub Sokol predstavljalo je 10 natjecatelja. Srebrom se okitio Vinko Ursić Glavanović u kategoriji mlađih seniora koji je unatoč iznimno teškoj ozljedi zadobivenoj u polufinalnoj borbi na vlastitu odgovornost nastupio u finalu. Nakon isteka regularne borbe i produzetaka bodovni rezultat bio je neriješen, ali je Vinko ipak na kraju poražen odlukom sudaca. Broncu su osvojili Mirjana Banović i Ivan Vuljak u kategoriji kadeta. Na natjecanju su jos nastupili Anamarija Perišić, Antonija Bratić, Stjepan Mijat Zaninović, Stjepan Modrić, Marin Marković, Albert Stjepandić i Nal Kuzmanić.

Nedostajalo je malo sportske sreće da se u Split vratimo sa još pokojom medaljom, ali prilika za iskupljenje je već sljedećeg vikenda u Pločama.