26.11.2016.

KARATE KLUB SOKOL KANDIDAT ZA SPORTSKO IME 2016. U IZBORU SLOBODNE DALMACIJE!

Jedan od kandidata za sportsko ime Slobodne dalmacije u 2016. godini je i naš Karate klub Sokol!

Jedan od kandidata za ovaj prestižni naslov u 2016. godini je i naš Karate klub Sokol iz Splita koji je ove godine osvojio naslov državnog prvaka u momčadskoj konkurenciji.

Sokolu su trofej donijeli Vinko Ursić-Glavanović, Danil Domdjoni, Goran Lučin, Neven Martić, Rene Pernuš, Matteo Hajder i Bepo Vasić, a zasluge svakako pripadaju i treneru Slavenu Mikeliću koji je od ove godine i predsjednik kluba.

- Očekivali smo drugo ili treće mjesto, nismo bili među favoritima, no znanje, iskustvo natjecatelja i trenera dovelo je do konačnog rezultata - priznao nam je Mikelić.

Klub osnovan baš na inicijativu Slavena Mikelića 1985. godine u Vranjicu pod imenom Omladinac danas broji oko 150 članova u svim uzrastima. O planovima za budućnost prvi čovjek Sokola kaže:

- Imamo dogodine državno prvenstvo u ekipnoj konkurenciji te pojedinačno za mlađe seniore i seniore, što nam je bitno za kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Što se prostora za napredak tiče, u konkurenciji mlađih kadeta i juniora možemo ostvarivati bolje rezultate.

- Imamo juniorku Ivonu Jovanović iz Podstrane koja naredne godine prelazi u mlađe seniorke. S njom smo počeli ozbiljnije raditi, angažirali smo i trenera iz Beograda koji je radio s mnogim reprezentacijama - zaključio je Mikelić.

Kompletan članak s cjelovitom izjavom našeg trenera pročitajte na: 
http://www.slobodnadalmacija.hr/…/…/451778/sokol-visoko-leti