27.08.2017.

ZVONIMIR OSVOJIO BRONCU NA 32. LIGNANO OPEN-U

Naš vonimir Živković osovojio izvrsno 3. mjesto na 32. Lignano Open-u!

Kako smo ranije najavili, naš sokol Zvone je nastupio na prvom u nizu međunarodnih turnira (Premier i Serie A lige) na 32. Open Lignanu i osvojih brončanu medalju u teškoj kategoriji (+84)!

Na ovom uvodnom turniru pokazalo se kako je naš natjecatelj u uzlaznoj formi (kako fizičkoj, tako i taktički-tehničkoj), te je trener Slaven Mikelić, koji je bio uz svog borca, bio jako zadovoljan viđenim!

Međutim, Zvonimir je zasluženo mogao osvojiti medalju većeg sjaja iz razloga što je u polufinalnoj borbi bio vidno oštečen od strane sudaca!!

Naime, nakon sjajnih tehnika koje je naš sokol uputio svom protivniku (više zuki-a, uraken-a, mawashi-a, uširo mawashi-a, ura mawashi-a), sudci jednostavno nisu "vidjeli"...

O tome dovoljno govori fotografija zvoninog protivnika koji je zaradio masnicu na čelu od duplog mawashi-a našeg borca, a za kojeg su sudci komentirali kako nije ni došlo do udarca?!

Za ovu situaciju možemo jedino kazati kako su dijelitelji pravde na tatamiju bili ili na izmaku snaga (borba je krenula u 21:00 h, a natjecanje je trajalo od ranog jutra taj dan), ili su jednostavno bili pristraniji talijanskom borcu što isto ima smisla...

Sve u svemu u narednim tjednima/mjesecima našeg Zvonu očekuju još (Salzburg , Leipzig, Istanbul....), a odličja u kolekciji nikad dosta!!!