03.11.2014.

SVJETSKO PRVENSTVO

U Bremenu će se održati 22. Svjetsko prvenstvo u karateu za seniore

Sljedećeg tjedna, od 5. do 9. studenog, u Bremenu u Njemačkoj održat će se 22. Svjetsko prvenstvo u karateu za seniore. O kvaliteti ove najjače svjetske karate smotre dovoljno govori podatak o dosad prijavljenih 989 natjecatelja iz 107 zemalja.

Karate klub Sokol u Bremenu će predstavljati Vinko Ursić Glavanović, ponajbolji hrvatski natjecatelj u prestižnoj, teškoj kategoriji. Nakon vrlo dobro odrađenog pripremnog perioda, uz odličja na gotovo svim natjecanjima na kojima je nastupio te održanih priprema u Daruvarskim toplicama možemo reći da je Vinko zaista u odličnoj formi. Nadamo se da će to uspjeti pokazati i na tatamiju te upotpuniti kolekciju dosad osvojenih odličja. Vinko nastupa već prvog dana natjecanja u pojedinačnom dijelu, dok će se trećeg dana turnira boriti i u ekipnoj konkurenciji.

Naš drugi reprezentativac, Goran Lučin, nažalost je prisiljen propustiti prvenstvo zbog operacije meniskusa, ali se vrlo dobro oporavlja te će brzo biti ponovno spreman za najveće domete.

Društvo Vinku u Bremenu će praviti i Luka Karan, vrhunski međunarodni sudac koji polaže za više sudačko znanje, te će dobiti dijeliti pravdu najboljim borcima na najvećoj svjetskoj karate pozornici.