04.10.2010.

Tjelesna aktivnost, kultura i zdravlje

Međunarodna konferencija s radionicama Zagreb, 01-03. listopada 2010.

MEĐUNARODNA KONFERENCIJA S RADIONICAMA

Zagreb 01-03. listopada 2010.

Pod pokroviteljstvom Europske Unije, ISCA (Međunarodno udruženje Sport i kultura) i CESS - (Europska konfederacija Sport i zdravlje), u organizaciji Kineziološkog fakulteta Sveučilišta Zagreb i Hrvatskog društva za sportsku medicinu Hrvatskog liječničkog zbora održan je stručni skup s predavanjima i radionicama na temu "Tjelesna aktivnost u razvoju civilnog društva, posebno u unapređenju kulture i zdravlja".

Među sudionicima skupa bile su i prof. Kineziologije Maja Mikelić i dr.med. Valentina Matijević Mikelić.

Osnovni cilj skupa je izmjena iskustava i rasprava o mogućnostima uklapanja programa tjelesne aktivnosti u unapređenje kulture življenja, zaštitu i unapređenje zdravlja, primarnu i sekundarnu prevenciju nekih kroničnih bolesti i stanja te unapređenje kvalitete života.

Naš klub upravo svojim višegodišnjim radom i stručnim kadrom osim što promiče karate sport u najranijoj dječjoj dobi, stimulira pravilan psihomotorni razvoj uopće što je osnovni preduvijet zdravlja u odrasloj dobi.

Koncepcija rada karate kluba „Sokol" u potpunosti se uklapa u standarde koje propisuje međunarodno udruženje za sport i kulturu.