11.10.2010.

Trofej Beograda i Memorijalni turnir Slavonski Brod

Vinko Ursić Glavanović, predstavnik karate kluba Sokol, sudjelovao je na dva veoma jaka međunarodna natjecanja u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo koje se krajem listopada održava u Beogradu.

Protekli vikend, od 1. do 3. listopada 2010., Vinko Ursić Glavanović, predstavnik karate kluba "Sokol", sudjelovao je na dva veoma jaka međunarodna natjecanja u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo koje se krajem listopada održava u Beogradu.

Već u petak reprezentacija je otputovala u Beograd na jedan od najjačih turnira u regiji. Naime, Trofej Beograda pohodilo je preko 1000 natjecatelja iz brojnih svjetskih zemalja. Vinko se natjecao u ekipnom i pojedinačnom dijelu. U ekipnom dijelu hrvatska selekcija je pružila odlične borbe te osvojila turnir redom pobjedivši Bugarsku, Francusku, Iran te u finalu domaćina Srbiju. Ova pobjeda odlična je najava visokih dometa selekcije na Svjetskom prvenstvu. U pojedinačnom dijelu izgubio je od aktualnog viceprvaka Europe Umičevića tek preglašavanjem sudaca, te time potvrdio vrlo dobru formu.

U večernjim satima reprezentacija je otputovala u Slavonski Brod gdje se u nedjelju održavao Memorijalni turnir Slavonski Brod.

U Slavonskom Brodu Vinko je također nastupio u ekipnom i pojedionačnom dijelu. U kategoriji seniori +84 kg osvojio je broncu pruživši vrlo dobre borbe, dok je u ekipnom dijelu, svojom pobjedom na odlučujućoj ploči, donio ukupnu pobjedu reprezentaciji nad izabranom vrstom Bosne i Hercegovine.