23.06.2014.

Ursić-Glavanović srebrni na Svjetskom sveučilišnom prvenstvu u karateu

Prvoga dana natjecanja dogodio se povijesni uspjeh splitskog i hrvatskog karate sporta

Ovog tjedna, od 19. do 22. lipnja u Baru, u Crnoj Gori, održalo se Svjetsko sveučilišno prvenstvo u karateu na kojem nastupa preko 400 natjecatelja iz 43 države širom svijeta. Već prvoga dana natjecanja dogodio se povijesni uspjeh splitskog i hrvatskog karate sporta.

Naime, Vinko Ursić Glavanović, član Karate kluba Sokol i predstavnik Ekonomskog fakulteta u Splitu, okitio se srebrnom medaljom u prestižnoj teškoj kategoriji preko 84 kilograma u konkurenciji 21 teškaša. O kvaliteti turnira dovoljno govori Vinkov put kroz 5 teških borbi. U prvom kolu pobijedio je predstavnika Velike Britanije rezultatom 5-0, potom Egipćanina, aktualnog svjetskog prvaka do 21 godine (3-1), dok se u četvrtfinalu obračunao s Makedoncem (4-0). Za ulazak u finale uspješno je svladao branitelja naslova iz Brazila s 1-0, da bi u finalu pokleknuo od domaćeg prestavnika, također osvajača brojnih svjetskih i europskih medalja tek sudačkim preglašavanjem nakon neriješenog rezultata u vrlo atraktivnoj i neizvjesnoj borbi (3-3).

Ovim rezultatom Vinko je po tko zna koji put dokazao svoju kvalitetu te Sveučilištu u Splitu donio jednu od najvećih medalja u sportskoj povijesti.