10.10.2014.

Vinko Ursić Glavanović zablistao na Cro Openu u Rijeci

Prema riječima organizatora, osvajači medalja na Cro Openu bit će vjerojatno u krugu medalja i na Svjetskom prvenstvu u karatu, što dovoljno govori o vrijednosti rezultata splitskog karataša

Prema riječima organizatora, osvajači medalja na Cro Openu bit će vjerojatno u krugu medalja i na Svjetskom prvenstvu u karatu, što dovoljno govori o vrijednosti rezultata splitskog karataša.

Proteklog vikenda u Rijeci je održano jedno od najvećih karate natjecanja u čitavoj regiji, Cro Open - Otvoreno prvenstvo Hrvatske. O samoj kvaliteti natjecanja dovoljno govori nastup 1,200 karataša iz 21 države svijeta.

Izvrstan rezultat ponovno je napravio Vinko Ursić Glavanović. Nakon tri dana napornih reprezentativnih priprema ponovno se suvereno prošetao teškom kategorijom i pokazao da je u odličnoj formi.

U prvom kolu bio je slobodan, u drugom pobjeđuje Slovenca Budihnu 2-0, potom domaćeg natjecatelja Dmitrašinovića 1-0 te u finalu reprezentativca Srbije Jeknića 2-0.

Vinkovo zlato jedno je od samo četiri seniorska koja su ostala u domaćim rukama. Prema riječima organizatora, osvajači medalja na Cro Openu bit će vjerojatno u krugu medalja i na
Svjetskom prvenstvu u Bremenu što dovoljno govori o vrijednosti ovog rezultata.

Već narednog vikenda Vinko s reprezentacijom putuje u Salzburg, na seriju najjačih svjetskih turnira Karate 1.